Naar overzicht

Vlaamse Parkinson Liga


De Vlaamse Parkinson Liga bundelt de energie, ervaring en passie van de parkinson-gemeenschap. Samen zorgen we ervoor dat mensen met de ziekte van Parkinson alle kansen krijgen op een waardig en kwaliteitsvol leven, waarbij we ook oog en oor hebben voor hun omgeving.

Bij ons kan je terecht voor betrouwbare en verstaanbare informatie over parkinson. We maken je wegwijs in het doolhof van zorgvoorzieningen, hulpverlening, rechten en tegemoetkomingen. Wie behoefte heeft aan contact met lotgenoten of ervaringsdeskundigen is bij de liga aan het juiste adres.
Samen met onze leden ijveren we voor een samenleving met aandacht en respect voor de bijzondere uitdagingen die parkinson met zich meebrengt. De Vlaamse Parkinson Liga gaat hierover ook in communicatie met de overheid. Daarnaast stimuleren we nog innovatief wetenschappelijk onderzoek dat streeft naar een betere controle van de symptomen of, wie weet, een wereld zonder parkinson.
Tienduizenden Vlamingen moeten vandaag (leren) leven met parkinson, tot vandaag een onbegrepen en ongeneeslijke verdict. Samen doen we er iets aan!

Parkinson, verdict voor tienduizenden Belgen, jong, oud, arm of rijk. Tot vandaag - reeds 200 jaar- ongekend, onbegrepen en ongeneeslijk. Samen doen we er iets aan!

Contactpersoon

Miek Van der Wee
Bloemen noch kransen
LogoVlaamse Parkinson Liga