Getuigenissen

 • Virginie Bossu
 • Suzy Commerman BEZOEKER TOURNÉE GÉNÉREUSE
 • Marc Bontemps
 • Raymond Vercambre

  Ik ben de laatste tijd veel aan het opruimen. Het is prachtig om te zien waar ik als jonge gast mee bezig was. Wij zetten ons in om de wereld beter te maken. Iets doen voor het goede doel. ‘t Moet zijn dat je daar energie van krijgt, want als ik die foto’s en beelden terug zie ... die kracht die daarvan uitgaat! Prachtige herinneringen. Maar weet je, als ik nu, zoveel jaar later, nog iets voor het goede doel doe, dan geeft mij dat nog altijd energie. Ik straal misschien niet meer zoals toen ik jong was, maar die idealen, die berg ik echt niet op. Integendeel. Eén van de dingen die erbij hoort - bij dat opruimen - is het opmaken van mijn testament. Ja, misschien denk je: daar wil ik niet mee bezig zijn, daar wil ik niet aan denken. Maar ik vind het wel interessant, het doet mij nadenken: voor wat wil ik mij nog inzetten? Voor wie wil ik nog iets betekenen? Ik heb nu een lijstje van vijf goede doelen gemaakt die ik in mijn testament wil opnemen. De rest schenk ik aan vrienden, mensen die veel betekend hebben in mijn leven. Nu voel ik me nog gezond, maar ik zal toch blij zijn te weten dat alles geregeld is en mijn geld op de juiste plaats terecht komt.

 • Brigitte Smal
 • Marc Bontemps
 • Xavier D'Haeyer bezoeker Tournée Généreuse

  Aangezien ik alleenstaande ben wil ik ervoor zorgen dat mijn tegoeden na mijn overlijden nuttig gebruikt worden. Het ligt in mijn natuur om aan mijn medemens te denken, mijn keuze heb ik daarop afgestemd. Ik heb niet getwijfeld om een goed doel op te nemen in mijn testament, maar de manier waarop is wel een zoektocht geweest.

 • Denise Lampaert

  Al van jongs af aan heb ik mij ingezet voor de dingen die er toe doen. Dingen in beweging zetten, vind ik fijn. Weten dat een ander er beter van wordt, is een heerlijk gevoel. Mij engageren, mij inzetten voor wat ik belangrijk vind: ik doe dat al heel mijn leven. Ik heb echt veel meegemaakt in al die jaren, veel gezien. Er kwam niet echt een moment waarop ik dacht: en nu heb ik genoeg gedaan. Het stopte niet bij mijn pensioen... en het hoeft zelfs niet te stoppen als ik er niet meer ben. Een tijdje dacht ik dat sterven zou betekenen dat ik niets meer zou kunnen bijdragen. Nu weet ik dat dit niet zo is. Oké, er zal nog van alles gebeuren in de wereld, er is zoveel dat ik niet meer zal meemaken. Zoveel waar ik geen invloed op heb. Ik moet dat aanvaarden. Maar ik kan de volgende generatie wel iets geven. Door een goed doel op te nemen in mijn testament draag ik ertoe bij dat zij zich kunnen blijven inzetten voor mensen. Ik blijf erbij: als je iets doet waarvan je weet dat anderen er beter van worden, dat is een heerlijk gevoel.

 • Damien Schobbens
 • M.J. uit Affligem

  Aangezien ik alleenstaande ben en ook geen rechtstreekse erfgenamen heb, vond ik het opportuun om een testament te maken. Meer dan 20 jaar geleden kreeg ik van een vriend-notaris de informatie over een duolegaat. Sinds juli 2021 bestaat deze mogelijkheid niet meer. En dus heb ik mijn testament opnieuw geschreven, maar met behoud van aanduiding van een goed doel. Ik heb jaren in de gezondheidssector gewerkt en besef zeker wat het betekent gezond en valide te zijn. Ook ben ik een grote honden-dierenliefhebber. Via een infodag van het goede doel en testament.be kreeg ik alle antwoorden op mijn vragen, om zo mijn testament te kunnen herschrijven. Bij het herschrijven van mijn testament heb ik ook praktische hulp gekregen van testament.be en dit volledig gratis. Aan de lezers van mijn verhaal wil ik zeggen: twijfel niet om een goed doel op te nemen in je testament. Het stelt me gerust dat mijn financiële zaken wettelijk geregeld zijn. Maar bovenal: het geeft het me een gevoel van dankbaarheid dat dankzij mijn bijdrage mijn gekozen goede doelen verder hun belangrijke werk kunnen uitvoeren.

 • Herman Morren bezoeker Tournée Généreuse

  Daar we beiden enorme dierenvrienden zijn, was onze keuze snel gemaakt en hebben we twee vzw’s die om het welzijn van de dieren bekommerd zijn, opgenomen in ons testament. Ik kan enkel nog meegeven dat de mensen die een wilsbeschikking willen opmaken er zeker goed over na denken om eventueel ook diezelfde beslissing te nemen zoals wij. Wij zien veel liever onze zuur verdiende centjes bij een goed doel van onze keuze terechtkomen dan bij de Staat.

 • Nadine Leblanc
 • Walter Muls
 • Anke Van Langenhove ADVOCAAT ERFRECHT
 • Bezoeker Tournée Généreuse

  Ik ben nog in de verkennende fase rond de opmaak van mijn testament. Corona is voor mij een trigger geweest om dit verder te bekijken. testament.be bracht mij gemakkelijk in contact met de goede doelen van mijn keuze en gaf mij de nodige juridische ondersteuning.

 • Sus Maes BEZOEKER TOURNÉE GÉNÉREUSE
 • Erik Kuppens
 • Erik Kuppens BEZOEKER TOURNÉE GÉNÉREUSE
 • Bezoeker Tournée Généreuse

  Testament.be geeft mij begrijpelijke info in mensentaal. Ze zorgen ervoor dat het plannen van mijn testament geen taboe is.

 • Michiel van den Bosch bezoeker Tournée Généreuse

  Naarmate wij ouder worden, zien wij jammer genoeg steeds meer familieleden en goede kennissen wegvallen. Zo komt het besef dat ons leven ook eindig is. Enkele jaren geleden namen wij ons voor om onze resterende spaarpot te schenken aan een goed doel. Nalaten willen wij vooral aan organisaties die zorg dragen voor diegenen die helemaal geen verweer hebben tegen hun erbarmelijke levensomstandigheden door toedoen van menselijke hebzucht.