CKG Kapoentje
Blauwe Kruis van de Kust
Vrienden der Blinden
Oxfam-Wereldwinkels
Natuurhulpcentrum
Hachiko
Hefboom
Muziekkapel Koningin Elisabeth
Charcot Stichting - Multiple sclerose overwinnen
Centrum ter Preventie van Zelfdoding
Museum Kunst & Geschiedenis (KMKG)
Welzijnszorg
De Vrienden Van Het Bordet Instituut
Artsen Zonder Vakantie
Klimaatzaak
Hart Voor Handicap - De Genereuzen
Universiteit Hasselt
Fonds voor Wetenschappelijk Reumaonderzoek (FWRO)
Stichting Prins Laurent
Les Territoires de la Mémoire

Neem een goed doel op in je Testament

vzw testament.be coördineert de nationale campagne testament.be. Met meer dan honderd deelnemende ngo’s, goede doelen en maatschappelijke organisaties is testament.be uitgegroeid tot de grootste nationale groepscampagne ooit.

Bekijk onze goede doelen

Bestel de gids van testament.be

Om u wegwijs te maken in de wetgeving rond legateren en schenken aan een goed doel heeft testament.be een gids uitgebracht die u hier GRATIS kunt bestellen.

Bestel de gids

Gemiddelde cijfers op jaarbasis

  • 30.000 bereikte erflaters
  • 1.000 uren gratis juridisch advies
  • 2.000 inschrijvingen op onze webinar
  • 16.000 volgers op onze facebookpagina
  • 3.000 bezoekers op ons merci‑event
  • 25.000 bestellingen van onze juridische gids

Onze goede doelen

democratie

milieu en natuur

Bloemen noch Kransen

Via een schenking of een testament kunt u het goede doel van uw hart steunen. En misschien kunt u zelfs nog meer doen: ook rond uw uitvaart zou u daarvoor – de laatste keer – uw engagement kunnen tonen en een geldinzameling (laten) organiseren in het kader van het project ‘Bloemen noch kransen’ van testament.be.

Lees meer

Nieuws

Getuigenissen

Denise Lampaert

Al van jongs af aan heb ik mij ingezet voor de dingen die er toe doen. Dingen in beweging zetten, vind ik fijn. Weten dat een ander er beter van wordt, is een heerlijk gevoel. Mij engageren, mij inzetten voor wat ik belangrijk vind: ik doe dat al heel mijn leven. Ik heb echt veel meegemaakt in al die jaren, veel gezien. Er kwam niet echt een moment waarop ik dacht: en nu heb ik genoeg gedaan. Het stopte niet bij mijn pensioen... en het hoeft zelfs niet te stoppen als ik er niet meer ben. Een tijdje dacht ik dat sterven zou betekenen dat ik niets meer zou kunnen bijdragen. Nu weet ik dat dit niet zo is. Oké, er zal nog van alles gebeuren in de wereld, er is zoveel dat ik niet meer zal meemaken. Zoveel waar ik geen invloed op heb. Ik moet dat aanvaarden. Maar ik kan de volgende generatie wel iets geven. Door een goed doel op te nemen in mijn testament draag ik ertoe bij dat zij zich kunnen blijven inzetten voor mensen. Ik blijf erbij: als je iets doet waarvan je weet dat anderen er beter van worden, dat is een heerlijk gevoel.

Bekijk alle getuigenissen

Deelnemen als organisatie?

De deelnemers van testament.be zullen op middellange en lange termijn zeker en vast een groter deel van hun werking kunnen financieren met middelen die vrijkomen uit het openvallen van testamenten waarin zij als begunstigde zijn opgenomen. Zelfs de korte termijn-resultaten zijn nu al bevredigend te noemen. Interesse in deelname aan de groepscampagne?

Contacteer ons