Universiteit Gent
11.11.11
Cliniclowns
Natuurhulpcentrum
Caritas International
100 Chevaux sur l'Herbe
Çavaria
Antikankerfonds
Universiteit Hasselt
Diabetes Liga
Resto du Coeur (Federatie)
Mercy Ships
Damiaanactie
Artsen Zonder Vakantie
Straatverplegers
Instituut voor Tropische Geneeskunde
Charcot Stichting - Multiple
sclerose overwinnen
Hippo & Friends
UCLouvain
Bond Zonder Naam

Neem een goed doel op in je Testament

vzw testament.be coördineert de nationale campagne testament.be. Met meer dan honderd deelnemende ngo’s, goede doelen en maatschappelijke organisaties is testament.be uitgegroeid tot de grootste nationale groepscampagne ooit.

Bestel de gids van testament.be

Om u wegwijs te maken in de wetgeving rond legateren en schenken aan een goed doel heeft testament.be een gids uitgebracht die u hier GRATIS kunt bestellen.

Bestel de gids

Gemiddelde cijfers op jaarbasis

  • 32.000 bereikte kandidaat-erflaters
  • 1.000 uren gratis juridisch advies
  • 2.000 inschrijvingen op onze webinar
  • 16.300 volgers op onze facebookpagina
  • 3.000 bezoekers op ons merci‑event
  • 31.230 bestellingen van onze juridische gids

Onze goede doelen

Bloemen noch Kransen

Er bestaan allerlei mogelijkheden om de idealen van een overleden dierbare te laten voortleven. Niet zoiets als een tijdelijk boeket, maar een laatste daad van deugdzaamheid waar misschien het verschil mee kan gemaakt worden in het leven van een ander. Met ‘Bloemen noch kransen’ is het mogelijk.

Lees meer

Nieuws

Getuigenissen

M.J. uit Affligem

Aangezien ik alleenstaande ben en ook geen rechtstreekse erfgenamen heb, vond ik het opportuun om een testament te maken. Meer dan 20 jaar geleden kreeg ik van een vriend-notaris de informatie over een duolegaat. Sinds juli 2021 bestaat deze mogelijkheid niet meer. En dus heb ik mijn testament opnieuw geschreven, maar met behoud van aanduiding van een goed doel. Ik heb jaren in de gezondheidssector gewerkt en besef zeker wat het betekent gezond en valide te zijn. Ook ben ik een grote honden-dierenliefhebber. Via een infodag van het goede doel en testament.be kreeg ik alle antwoorden op mijn vragen, om zo mijn testament te kunnen herschrijven. Bij het herschrijven van mijn testament heb ik ook praktische hulp gekregen van testament.be en dit volledig gratis. Aan de lezers van mijn verhaal wil ik zeggen: twijfel niet om een goed doel op te nemen in je testament. Het stelt me gerust dat mijn financiële zaken wettelijk geregeld zijn. Maar bovenal: het geeft het me een gevoel van dankbaarheid dat dankzij mijn bijdrage mijn gekozen goede doelen verder hun belangrijke werk kunnen uitvoeren.

Bekijk alle getuigenissen

Deelnemen als organisatie?

De deelnemers van testament.be zullen op middellange en lange termijn zeker en vast een groter deel van hun werking kunnen financieren met middelen die vrijkomen uit het openvallen van testamenten waarin zij als begunstigde zijn opgenomen. Zelfs de korte termijn-resultaten zijn nu al bevredigend te noemen. Interesse in deelname aan de groepscampagne?

Contacteer ons