Naar overzicht

Bozar - Paleis voor Schone Kunsten

Bozar is een gastvrij en levendig kunstenhuis in Brussel, een ruimte voor de levende kunsten. In het art deco-gebouw van Victor Horta laten we beeldende kunsten, muziek, film, performances en ideeën vrij circuleren. Kunstenaars, bezoekers en de hele Bozar-ploeg zijn gedreven door de transformerende kracht van kunst. Het Bozar-project vertrekt vanuit democratische en ethische waarden, in het licht van een meer solidaire, meer egalitaire en duurzame samenleving.

Bozar is als een laboratorium waar we samen de mogelijkheden tot positieve verandering voor de samenleving uittesten: hoe kan kunst, zowel oude als hedendaagse, bijdragen aan de bredere maatschappelijke transformaties?

Kunst vervult een fundamentele rol in de brede samenleving, in een wereld in volle transformatie. Kunst opent ruimte voor verandering, zowel op persoonlijk vlak als voor de bredere gemeenschap. We beleven vandaag een kantelmoment met immense uitdagingen: ethisch, demografisch, democratisch, ecologisch. Kunstenaars en denkers zijn hiervan doordrongen.

Als gastvrij en levendig kunstenhuis, biedt Bozar een kwalitatief hoogstaand en vooruitstrevend artistiek programma aan, en wenst het cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Contactpersoon

Elke Kristoffersen
Elke Kristoffersen Head of Partnerships & Philanthropy
Bloemen noch kransen
LogoBozar - Paleis voor Schone Kunsten