Naar overzicht

Blindengeleidehondenschool Genk

Beeld je eens in dat je niks meer ziet, maar toch naar je werk moet, boodschappen moet gaan doen of gewoon wil gaan uiteten.
Geen sinecure! Auto’s en fietsen die op de stoep geparkeerd staan, wegenwerken of een terras dat de doorgang verspert ... een geleidehond leidt je er vlot omheen!
Een geleidehond omzeilt hindernissen, duidt niveauverschillen aan, zoekt oriëntatiepunten (zoals een deur, een trap of een zebrapad ...), neemt zelfstandig beslissingen en kan een opdracht weigeren als er gevaar dreigt.

Al meer dan 40 jaar trainen we bij BGHSG geleidehonden. Onze honden bieden blinden en slechtzienden de mogelijkheid om zich snel, veilig en zelfstandig te verplaatsen. We zijn een non-profit organisatie met als doel: met zorg geselecteerde pups welzijnsgericht opvoeden en opleiden tot kwaliteitsvolle geleidehonden en deze kosteloos ter beschikking stellen aan mensen met een visuele handicap.
BGHSG is een kleinschalige, professionele en internationaal erkende organisatie. We staan garant voor persoonlijk contact, maatwerk en welzijn van hond en cliënt.

Met jouw testament verander je levens!

Contactpersoon

Raf Truyers
Bloemen noch kransen
LogoBlindengeleidehondenschool Genk