Naar overzicht

Eight

Als we armoede willen uitroeien tegen 2030 hebben we radicale en bewezen recepten nodig. Geld geven aan mensen in armoede zonder daar iets voor in de plaats te vragen, is zo’n radicaal en tegen-intuïtief idee dat bewezen impact heeft.

EIGHT is evidence based. Check onze rapporten op de website voor onze uitgebreide resultaten en bewezen impact op onder andere onderwijs, gezondheid, ondernemerschap, collectieve actie en geluksniveau.

EIGHT is empowerment. Armoede verkleint je mentale ruimte, maar ook door voorwaarden op te leggen wordt de mentale ruimte van mensen kleiner. Door onvoorwaardelijk geld te geven los je de schaarste op en houd je de mentale ruimte groot genoeg omdat je mensen vrij laat.

EIGHT is onvoorwaardelijk. We weten dat armoede op zich al een negatieve impact heeft op gezondheid. Geef je mensen cash, dan vang je dat voor een stuk op. En geef je mensen onvoorwaardelijk geld, dan zorg je voor meer zekerheid. Meer zekerheid wil zeggen minder stress, en dat betekent betere gezondheid. En eigenaarschap en autonomie over je eigen leven.

We zijn ondertussen in een vijfde dorp in Oeganda en een tweede dorp in DR Congo bezig. Help ons om nog verder op te schalen naar nog meer dorpen en andere landen. Zo zetten we een golf van betekenisvolle verandering in gang én kunnen we onderzoek doen naar de resultaten op lange termijn.

Zorg samen met ons voor impact!

Eight geeft elk individu in dorpen in Oeganda en DR Congo gedurende twee jaar rechtstreeks en onvoorwaardelijk een "basic income boost" zodat hij of zij een menswaardig bestaan kan leiden in zijn of haar gemeenschap.

Contactpersoon

Steven Janssens
Bloemen noch kransen
LogoEight