Zoeken


volg ons


suivez-nous


gratis gids


guide gratuit


goede doelen


bonnes causes

gratis gids

guide gratuit

goede doelen

bonnes causes

Eigen Vermogen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Eigen Vermogen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen vind je kunst uit zeven eeuwen in een prachtig 19de-eeuws decor. De collectie telt zo'n 7600 schilderijen, beelden, tekeningen en prenten. Het museum bezit belangrijke werken van de Vlaamse primitieven, Peter Paul Rubens en de barok, maar ook de grootste verzameling James Ensor en Rik Wouters.
Een belangrijk deel van de collectie komt voort uit schenkingen en legaten. In de 19de eeuw legateerde Florent van Ertborn zijn collectie van 115 schilderijen aan het museum. In de 20ste eeuw werden er belangrijke stukken aan de verzameling toegevoegd door schenkingen van o.a. de familie Franck en dokter Ludo van Bogaert. Sinds de oprichting van het museum heeft het museum de steun gekregen van honderden grote en kleine schenkers. Enkel door hen is de collectie gegroeid tot wat ze nu is.
Iedere schenking maakt een verschil. Niet alleen een schenking in natura verrijkt het museum, een schenking in geld biedt ons de mogelijkheid om o.a. restauraties uit te voeren en zo onze collectie in optimale omstandigheden te tonen.

Enkel door schenkingen kon dit museum worden wat het is

 http://www.kmska.be/
 frederic.jonckheere@kmska.be

Lange Kievitstraat 111-113
2018 Antwerpen
 03 2249550
ondernemingsnummer: 0850036239
contactpersoon: Frederic Jonckheere