Naar overzicht

Ik beslis

Om de zoveel jaar kleuren we bolletjes in op een stembiljet. Zo beslissen we mee over het toekomstige beleid. Maar wordt onze stem gehoord te midden van het politieke gekrakeel? Zijn er nog andere manieren om de toekomst vorm geven? Zeker.

Via uw testament kunt u de verandering realiseren die u wenst. Hoe? 
Door een goed doel als erfgenaam op te nemen in uw testament.

Positieve verandering, wereldwijd

Goede doelen, ngo’s en non-profitorganisaties zorgen voor positieve verandering. Wereldwijd. Zij creëren maatschappelijke bewegingen en zetten verandering in gang. Solidariteit is hun uitgangspunt: samen dingen realiseren die goed zijn voor de maatschappij. Ze komen met voorstellen om de uitdagingen van vandaag aan te pakken. En tegelijk kijken ze vooruit naar de toekomst.

Samen de problemen aanpakken van deze tijd

Daarom moeten ze onafhankelijk kunnen zijn van wie aan de macht is. Financiële onafhankelijkheid. Die is noodzakelijk om mensenrechten te verdedigen of om een falend armoedebeleid aan te klagen. Maar ze is ook nodig voor een bloeiende cultuursector, om erfgoed te bewaren, om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek te financieren, om dierenrechten te verdedigen enz. De non-profitsector heeft de financiële steun van geëngageerde mensen nodig om de problemen van deze tijd aan te pakken.

Een legaat is voor een organisatie een belangrijke hefboom. Het versnelt de realisatie van het maatschappelijk doel waar ze voor staat.

Het verschil maken

Een goed doel opnemen in uw testament is geen klein gebaar. Het is een kans om een verschil te maken. Uw nalatenschap kan de ruggengraat vormen van een betere toekomst. En de organisaties verenigd in testament.be spelen hierin een cruciale rol. Samen met u. Dankzij u.

Door vandaag al een goed doel in uw testament op te nemen, geeft u aan uw leven extra betekenis. De organisatie van uw keuze zet uw nalatenschap in om de toekomst te duwen in de richting die ú belangrijk vindt. Een legaat aan een goed doel is uw kans om impact te hebben.

Laat uw testament spreken voor de toekomst die u voor ogen hebt.
Uw stem, uw nalatenschap, uw impact.