Naar overzicht

Blijven doorgaan!

Een jonge geëngageerde dichteres, de Brits-Keniaanse Warsan Shire, dicht over de wereld waarin we leven:

Later die avond
Ik hield een atlas op mijn schoot
Ging met mijn vingers over de hele wereld
En fluisterde
Waar doet het pijn?
Het antwoordde: Overal. Overal. Overal.

Later that night
I held an atlas in my lap
Ran my fingers across the whole world
And whispered
Where does it hurt
It answered: Everywhere. Everywhere. Everywhere.

Geweld en oorlog en schending van mensenrechten, fake news en toenemende polarisatie en onverdraagzaamheid, groeiende ongelijkheid en armoede, de dreiging die uitgaat van de klimaatverandering, rondwarende virussen, dierenleed, cultuur onder druk – een greep uit de problemen die media dagelijks onder onze aandacht brengen. Is dit de hele werkelijkheid?

Shire verwoordt de gevoelens van onmacht van jong en oud die het goed voorhebben met de wereld. Hoe gaan we daarmee om? Is berusting en wegkijken de oplossing?

Massaal veel berichten, kaarten en beste wensen

In deze eindejaarsperiode, in de donkerste dagen van het jaar, wensen we elkaar ‘een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar.’ En dat doen we massaal. Met oudejaar verzenden we in ons land meer dan 25 miljoen wensberichten via sociale media. Tel daar de 25 miljoen kaarten en brieven bij via de post, en je komt aan meer dan 50 miljoen ‘beste wensen’ op enkele dagen tijd.

Dat is hartverwarmend. En hoopgevend. De meeste mensen hebben het nog steeds goed voor met elkaar en met de wereld.

Solidariteit verzet bergen

En wat we bij testament.be al vele jaren ervaren: solidariteit tussen mensen verzet bergen. Dat was gisteren zo, dat is vandaag zo, en ook morgen zal dat zo zijn. We staan niet machteloos!

Ja, we mogen hopen dat het morgen beter wordt – als we actie ondernemen.

De toekomst vormgeven

Daarop staat geen leeftijd. En dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld met een legaat in uw testament aan een of meerdere goede doelen. Uw legaat schenkt hen de kracht om elke dag, stap voor stap en zonder opgeven, aan die nieuwe en betere wereld te werken. Via uw testament geeft u de toekomst van de wereld vorm.

Als testament.be danken we dit eindejaar in het bijzonder alle mensen die een of meerdere goede doelen in hun testament hebben opgenomen, of die dat overwegen. Laat ons er samen voor blijven gaan!

We wensen u alvast  heel fijne en warme feestdagen.

 

Vanwege team testament.be,

Charlotte, Valérie, Mieke, Veerle, Jan, Carine, Marnix