Naar overzicht

VUB Foundation

Schenken of legateren aan de Vrije Universiteit Brussel
De pionierende, door vrij onderzoek gedreven Vrije Universiteit Brussel is samen met haar zusteruniversiteit ULB 188 jaar oud en wijs. Apart is ze 53 jaar jong en nog even fris en energiek als in 1969. Deze Vlaamse onderwijsinstelling in het multiculturele Brussel is bekend voor haar sterke Europese verankering en internationale oriëntatie.
Een onafgebroken streven naar kennis, inzicht en verlichting vormt de rode draad op het vlak van onderwijs, onderzoek en maatschappelijk engagement. Wat u schenkt of nalaat aan de VUB kan een belangrijke maatschappelijke impact hebben. Want dankzij uw steun schenkt u meer denk- of labotijd aan wetenschappers en creëert daarmee oplossingen voor de problemen van morgen. Wij helpen u om de beste keuze te maken voor de besteding van uw vermogen en verzekeren dat uw wens gerespecteerd wordt. Samen stuwen we de maatschappij vooruit.

Hoe VUB filantrope Mireille Aerens verder leeft dankzij haar legaat
Mireille Aerens had een hart voor dieren. Daarom schonk ze een groot deel van haar vermogen aan de VUB. Haar wens was om geen dieren meer te gebruiken voor de wetenschap. Deze wens vertaalde zich in de oprichting van de Leerstoel Mireille Aerens voor de ontwikkeling van proefdiervrije methoden. Mevrouw Aerens overleed helaas in 2020 aan de gevolgen van het coronavirus. Dankzij een legaat aan de VUB blijft haar hart voor dieren onderzoekers inspireren om proefdiervrije methodes te ontwikkelen.
Ook u kan met een schenking of uw erfenis bijdragen aan een bestaand onderzoek, fonds of filantropisch initiatief. U kan ook een nieuwe leerstoel of een fonds op naam oprichten. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info over de verschillende mogelijkheden. Wij helpen u graag verder.

foto: Denker - VUB Campus Etterbeek

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug.

Contactpersoon

Isabelle Marneffe - Directeur
Isabelle Marneffe - Directeur
Bloemen noch kransen
LogoVUB Foundation