Naar overzicht

UZ Brussel

Het leven is iets bijzonders. In het UZ Brussel zijn we ons daar heel bewust van, we worden er dagelijks geconfronteerd met leven en dood. En net zoals u denkt niemand graag aan de dag dat we er niet meer zijn. Geen enkele patiënt, geen enkele arts. Als enige Nederlandstalig Universitair Ziekenhuis in Brussel denken wij wel al aan de toekomst. Wij willen dat de basiszorg en innovatieve behandelingen toegankelijk blijven voor iedereen, dat we de kennis kunnen doorgeven aan volgende generaties en dat we het levensbelangrijk wetenschappelijk onderzoek waarvan wij vandaag de kiem leggen morgen kunnen voortzetten.
Via uw legaat aan het UZ Brussel steunt u rechtstreeks het wetenschappelijk onderzoek naar levensbedreigende ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, dementie ... Zo redt u levens wanneer u er zelf niet meer bent.
Of u geeft warmte en troost aan patiënten door het voortbestaan te garanderen van onze projecten zoals Villa Samson (een huis waar patiënten hun huisdier ontmoeten), De Appeltuin (een ruimte waar kankerpatiëntjes en andere zieke kinderen weer kind zijn) of Topaz (het dagcentrum waar mensen aan het einde van hun leven de nodige zorg en vriendschap krijgen).

Bouw mee met het UZ Brussel aan de gezondheidszorg van morgen.

Contactpersoon

Dominique Vanderdonckt
Bloemen noch kransen
LogoUZ Brussel