Naar overzicht

Oxfam-Solidariteit

Oxfam-Solidariteit is een NGO die tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid strijdt om armoede uit de wereld te helpen. Een op de drie mensen leeft in armoede en we zijn vastbesloten om die situatie te veranderen. Dat doen we op 4 manieren:

1. We bieden hulp bij humanitaire crises: Oxfam is actief in 67 landen waar we mensen beschermen wiens leven is ontwricht door conflicten of rampen. Zo zijn we actief in Jemen waar we voor drinkwater, sanitaire voorzieningen, voedsel en financiële hulp zorgen.

2. We werken samen met partners: Oxfam-Solidariteit ontplooit jaarlijks bijna 70 projecten in 23 landen. Zo verbeterden we vorig jaar in Burkina Faso de melkproductie van 54 mini-melkveebedrijven waar 15.000 mensen werken.

3. We strijden voor meer gendergelijkheid: we helpen vrouwen om een betere toegang te krijgen tot financieel krediet en land en we ondersteunen vrouwenorganisaties die strijden tegen gendergerelateerd geweld.

4. We doen aan politieke beleidsbeïnvloeding: we voeren onder andere campagne om belastingontduiking tegen te gaan om zo openbare diensten beter te financieren. En we zetten druk op de rijke landen om landen die in de frontlinie van de klimaatcrisis staan financieel te ondersteunen zodat ze zich daartegen kunnen bewapenen.

Laat uw idealen na.

Contactpersoon

Bloemen noch kransen
LogoOxfam-Solidariteit