Naar overzicht

Instituut voor Tropische Geneeskunde

Voor miljarden mensen in lage- en middeninkomenslanden blijven tropische ziekten, aids en tuberculose een dagelijkse werkelijkheid. De toenemende globalisering, migratie en klimaatverandering brengen deze problemen bovendien steeds dichter bij onze leefwereld.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen streeft naar het verbeteren van gezondheid door innovatief onderzoek, onderwijs, professionele diensten en het versterken van onze partnerinstellingen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Met een focus op zowel wetenschappelijke uitmuntendheid als sociale impact, geloven wij dat toegang tot een goede gezondheid een fundamenteel mensenrecht is.

Uw hulp kan ons helpen bij onze missie om huidige en toekomstige ziekten te bestrijden door wetenschappelijk onderzoek te leveren dat er écht toe doet.

Om meer te weten te komen over het werk van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, nodigen we je uit om onze podcast-reeks te beluisteren via deze link: https://www.itg.be/nl/health-stories/podcast.

Contactpersoon

Raphaela Delahaye
Bloemen noch kransen
LogoInstituut voor Tropische Geneeskunde