Naar overzicht

Artsen Zonder Vakantie

Artsen Zonder Vakantie, dat betekent een dynamisch netwerk van 600 artsen, verpleegkundigen en paramedici uit België en Afrika, die werken aan de verbetering van de zorg in een veertigtal Afrikaanse ziekenhuizen. Deze expert-vrijwilligers staan hun collega’s bij aan de operatietafel, in de ziekenzaal of in het labo. Via uitwisseling, vorming en continue professionele bijscholing helpt Artsen Zonder Vakantie Afrikaanse ziekenhuizen groeien naar een kwalitatieve en patiëntgerichte medische zorg. Daarbij houden we maximaal rekening met de lokale eigenheid, de capaciteit en met de snel veranderende context in ons vakgebied.
Artsen Zonder Vakantie gaat voor duurzame oplossingen: wij willen samen het verschil maken en impact realiseren. De evolutie van elk ziekenhuis wordt jarenlang van nabij opgevolgd en het mooiste moment is wanneer Artsen Zonder Vakantie ergens niet meer nodig is. Wanneer de uitwisseling van kennis écht geneest!

Artsen Zonder Vakantie versterkt de capaciteiten van zijn Afrikaanse partnerziekenhuizen. Deze duurzame samenwerking draagt bij tot een toegankelijke en kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor de lokale bevolking.

Contactpersoon

Christophe Loubry
Christophe Loubry
Bloemen noch kransen
LogoArtsen Zonder Vakantie