Naar overzicht

Institut Pasteur

Sinds 1887 heeft het Institut Pasteur nieuwe kennis en vooruitgang op het gebied van de menselijke gezondheid voortgebracht. Het werk omvat de dynamiek van het leven en infectieziekten zoals Covid-19, aids, tuberculose en malaria. Het strijdt tegen kanker, veroudering, genetische ziekten, neurodegeneratieve ziekten, resistentie tegen antibiotica, enz.

Het Institut Pasteur staat in de frontlinie bij het monitoren van overdraagbare ziekten via zijn 14 Nationale Referentie Centers en de 7 WHO Collaborating Centres, gelegen op de campus in Parijs. Het Institut Pasteur vormt de kern van een internationaal samenwerkingsnetwerk op het gebied van volksgezondheid, onderwijs en onderzoek, dat 33 Instituts Pasteur over de hele wereld samenbrengt.

Het Institut Pasteur is een erkende Franse stichting van openbaar nut die bevoegd is tot het in ontvangst nemen van schenkingen, legaten en levensverzekeringen. De Legacy Service is ISO 9001 - 2015 gecertificeerd voor de kwaliteit van haar advies- en geschenkbeheeractiviteiten.

Het Institut Pasteur, opgericht door Louis Pasteur in 1887, is een internationaal gerenommeerd biomedisch onderzoekscentrum.

  • Rue du Docteur Roux 25-28
    75724 Paris Cedex 15 - France
  • https://legs.pasteur.fr
  • Ondernemingsnummer: 775.684.897.00017

Contactpersoon

Florence Desparmet
Bloemen noch kransen
LogoInstitut Pasteur