Naar overzicht

Helga's Poezenhuis Opvang

Helga’s Poezenhuis Opvang is een particulier opvangcentrum voor katten, tussen de groene weilanden en de serres van OLV-Waver.
Al sinds 1999 verwelkomen we in onze opvang achtergelaten, afgestane en verloren gelopen katten.
Om onze opvangers de beste zorgen te bieden, verblijven ze voornamelijk bij opvanggezinnen. Dit zijn mensen die hun huis en hart openstellen om katten tijdelijk de liefde en warmte te bieden die ze nodig hebben.

Ieder dier in opvang krijgt een naam. We geven hen dezelfde kwalitatieve verzorging als geliefde huiskatten. Na sterilisatie, vaccin, chip, ontworming en ontvlooiing en indien nodig een bloedonderzoek, zoeken we via het matching principe een geschikte thuis. Onze bedoeling: gelukkige beestjes en gelukkige baasjes. Ook na adoptie staan we ter beschikking met raad en daad.
Vindt een kat niet onmiddellijk een thuis, dan blijft het dier bij onze opvanggezinnen tot het ideale gezin zich aanbiedt. We herplaatsen tussen de 500-800 dieren per jaar. Het is echter niet de kwantiteit maar de kwaliteit die telt.

Ook zwerfkatten kunnen op onze steun rekenen. Een gemotiveerd team biedt hulp aan wilde of verwilderde katten via TNR-projecten (vangen-steriliseren-opnieuw uitzetten op dezelfde locatie). Hierbij hoort ook een grondige check door onze dierenarts. Dieren die geen veilig onderdak hebben, herplaatsen we. Onderdak en eten is het minste dat we kunnen doen voor dieren die het moeilijker hebben dan tamme katten.
Onze opvang draait voornamelijk op vrijwilligers. Ook mensen die het moeilijker hebben in het leven, vonden in het verleden tijdens de verzorging van onze dieren de nodige rust.

Uit de jarenlange zorg voor dieren groeiden reeds drie boeken. “Kittens aan de fles”, “Afscheid van mijn liefste dier” en het kinderboek “Felix” dat kinderen leert omgaan met moeilijkere thema’s in het leven.

We zetten in op sensibilisering en educatie via verschillende kanalen. Lesgeven in scholen over dierenwelzijn, bezoekmomenten op aanvraag in de opvang, bijscholingen.

Als vast lid in Vlaamse raad van Dierenwelzijn houden we de vinger aan de pols van wat er leeft op bestuursniveau en doen we onze uiterste best om dierenwelzijn naar een hoger niveau te tillen voor alle dieren.

We beseffen hoeveel liefde dieren geven, hoe sterk de band is met eigen huisdieren. Daarom gaan we graag in gesprek over de toekomst van die dieren bij vooroverlijden van het baasje. Dieren rouwen gemiddeld tot zes maanden na het overlijden van een geliefde huisgenoot, mens of dier. Wij willen er zijn om hun verdriet te verzachten.

Help ons helpen.
Alle bee(s)tjes tellen!

Een plek waar elk dier telt. Jong, oud, ziek of gezond, elk dier verdient liefde en zorg.

Contactpersoon

Helga Gillé
Helga Gillé gedelegeerd bestuurder
Bloemen noch kransen
LogoHelga