Naar overzicht

Veeweyde

Veeweyde ondergaat momenteel een grote transformatie met als doel tegen 2024 een modelasiel te worden met de allernieuwste faciliteiten voor dieren.
Onze vereniging beheert verschillende asielen in België: Brussel, Turnhout, Doornik en Coutisse, en ook een klein dierenkerkhof in Rosières.

De Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming Veeweyde, opgericht in 1908 door Jules Ruhl, is actief in de drie gewesten om haar missie te vervullen: het opvangen, huisvesten en zoeken naar een thuis voor achtergelaten, verloren en in beslag genomen dieren die de vereniging zijn toevertrouwd.

Wij huisvesten permanent bijna 200 honden, 100 katten en 170 paarden, alsook NGD's (nieuwe gezelschapsdieren) zoals konijnen, hamsters en andere kleine knaagdieren.
Wij doen ons uiterste best om voor alle dieren een nieuwe thuis te vinden, terwijl onze paarden in semi-vrijheid leven op enkele hectaren weiland.

Ons helpen is hen helpen!
Wij kunnen enkel rekenen op de steun van onze leden en sympathisanten voor de voortzetting van onze missie: de bescherming van dieren in al hun vormen!

Met vier asielen zet Veeweyde zich dagelijks in voor het welzijn van dieren. Ons doel: een nieuwe thuis vinden voor elk afgedankt dier.

  • Itterbeekselaan 600
    1070 Brussel
  • Ondernemingsnummer: 0408.490.457

Contactpersoon

Céline Philips
Bloemen noch kransen
LogoVeeweyde