Artsen Zonder Vakantie
11.11.11
Kinderkankerfonds
Dokters van de Wereld
Muziekkapel Koningin Elisabeth
Bednet
Eight
Charcot Stichting - Multiple sclerose overwinnen
KU Leuven
Pink Ribbon
Oxfam-Wereldwinkels
Luisterpuntbibliotheek
Brein Instituut
Federatie Abbé Froidure
Leger des Heils
Pairi Daiza Foundation
Les Territoires de la Mémoire
Kom op tegen Kanker
Jesuit Refugee Service Belgium
Antikankerfonds

Neem een goed doel op in je Testament

vzw testament.be coördineert de nationale campagne testament.be. Met meer dan honderd deelnemende ngo’s, goede doelen en maatschappelijke organisaties is testament.be uitgegroeid tot de grootste nationale groepscampagne ooit.

Bekijk onze goede doelen

Bestel de gids van testament.be

Om u wegwijs te maken in de wetgeving rond legateren en schenken aan een goed doel heeft testament.be een gids uitgebracht die u hier GRATIS kunt bestellen.

Bestel de gids

Gemiddelde cijfers op jaarbasis

  • 30.000 bereikte erflaters
  • 1.000 uren gratis juridisch advies
  • 2.000 inschrijvingen op onze webinar
  • 16.000 volgers op onze facebookpagina
  • 3.000 bezoekers op ons merci‑event
  • 25.000 bestellingen van onze juridische gids

Onze goede doelen

democratie

milieu en natuur

Bloemen noch Kransen

Via een schenking of een testament kunt u het goede doel van uw hart steunen. En misschien kunt u zelfs nog meer doen: ook rond uw uitvaart zou u daarvoor – de laatste keer – uw engagement kunnen tonen en een geldinzameling (laten) organiseren in het kader van het project ‘Bloemen noch kransen’ van testament.be.

Lees meer

Nieuws

Getuigenissen

Raymond Vercambre

Ik ben de laatste tijd veel aan het opruimen. Het is prachtig om te zien waar ik als jonge gast mee bezig was. Wij zetten ons in om de wereld beter te maken. Iets doen voor het goede doel. ‘t Moet zijn dat je daar energie van krijgt, want als ik die foto’s en beelden terug zie ... die kracht die daarvan uitgaat! Prachtige herinneringen. Maar weet je, als ik nu, zoveel jaar later, nog iets voor het goede doel doe, dan geeft mij dat nog altijd energie. Ik straal misschien niet meer zoals toen ik jong was, maar die idealen, die berg ik echt niet op. Integendeel. Eén van de dingen die erbij hoort - bij dat opruimen - is het opmaken van mijn testament. Ja, misschien denk je: daar wil ik niet mee bezig zijn, daar wil ik niet aan denken. Maar ik vind het wel interessant, het doet mij nadenken: voor wat wil ik mij nog inzetten? Voor wie wil ik nog iets betekenen? Ik heb nu een lijstje van vijf goede doelen gemaakt die ik in mijn testament wil opnemen. De rest schenk ik aan vrienden, mensen die veel betekend hebben in mijn leven. Nu voel ik me nog gezond, maar ik zal toch blij zijn te weten dat alles geregeld is en mijn geld op de juiste plaats terecht komt.

Bekijk alle getuigenissen

Deelnemen als organisatie?

De deelnemers van testament.be zullen op middellange en lange termijn zeker en vast een groter deel van hun werking kunnen financieren met middelen die vrijkomen uit het openvallen van testamenten waarin zij als begunstigde zijn opgenomen. Zelfs de korte termijn-resultaten zijn nu al bevredigend te noemen. Interesse in deelname aan de groepscampagne?

Contacteer ons