Stop Parkinson
Artsen Zonder Vakantie
Hart Voor Handicap - De Genereuzen
Helga's Poezenhuis Opvang
Fonds Vrienden van Sint-Vincentius Limburg
Licht voor de Wereld
Federatie Abbé Froidure
Blindengeleidehondenschool Genk
Pelicano
Demoucelle Parkinson Charity
Habbekrats
Oost West Centrum
Europacollege
CKG Kapoentje
Damiaanactie
Netwerk tegen Armoede
Rode Kruis-Vlaanderen
Belgische Cardiologische Liga
Charcot Stichting - Multiple sclerose overwinnen
Blindenzorg Licht en Liefde

Neem een goed doel op in je Testament

vzw testament.be coördineert de nationale campagne testament.be. Met meer dan honderd deelnemende ngo’s, goede doelen en maatschappelijke organisaties is testament.be uitgegroeid tot de grootste nationale groepscampagne ooit.

Bestel de gids van testament.be

Om u wegwijs te maken in de wetgeving rond legateren en schenken aan een goed doel heeft testament.be een gids uitgebracht die u hier GRATIS kunt bestellen.

Bestel de gids

Gemiddelde cijfers op jaarbasis

  • 32.000 bereikte erflaters
  • 1.000 uren gratis juridisch advies
  • 2.000 inschrijvingen op onze webinar
  • 16.300 volgers op onze facebookpagina
  • 3.000 bezoekers op ons merci‑event
  • 31.230 bestellingen van onze juridische gids

Onze goede doelen

Bloemen noch Kransen

Er bestaan allerlei mogelijkheden om de idealen van een overleden dierbare te laten voortleven. Niet zoiets als een tijdelijk boeket, maar een laatste daad van deugdzaamheid waar misschien het verschil mee kan gemaakt worden in het leven van een ander. Met ‘Bloemen noch kransen’ is het mogelijk.

Lees meer

Nieuws

Getuigenissen

Raymond Vercambre

Ik ben de laatste tijd veel aan het opruimen. Het is prachtig om te zien waar ik als jonge gast mee bezig was. Wij zetten ons in om de wereld beter te maken. Iets doen voor het goede doel. ‘t Moet zijn dat je daar energie van krijgt, want als ik die foto’s en beelden terug zie ... die kracht die daarvan uitgaat! Prachtige herinneringen. Maar weet je, als ik nu, zoveel jaar later, nog iets voor het goede doel doe, dan geeft mij dat nog altijd energie. Ik straal misschien niet meer zoals toen ik jong was, maar die idealen, die berg ik echt niet op. Integendeel. Eén van de dingen die erbij hoort - bij dat opruimen - is het opmaken van mijn testament. Ja, misschien denk je: daar wil ik niet mee bezig zijn, daar wil ik niet aan denken. Maar ik vind het wel interessant, het doet mij nadenken: voor wat wil ik mij nog inzetten? Voor wie wil ik nog iets betekenen? Ik heb nu een lijstje van vijf goede doelen gemaakt die ik in mijn testament wil opnemen. De rest schenk ik aan vrienden, mensen die veel betekend hebben in mijn leven. Nu voel ik me nog gezond, maar ik zal toch blij zijn te weten dat alles geregeld is en mijn geld op de juiste plaats terecht komt.

Bekijk alle getuigenissen

Deelnemen als organisatie?

De deelnemers van testament.be zullen op middellange en lange termijn zeker en vast een groter deel van hun werking kunnen financieren met middelen die vrijkomen uit het openvallen van testamenten waarin zij als begunstigde zijn opgenomen. Zelfs de korte termijn-resultaten zijn nu al bevredigend te noemen. Interesse in deelname aan de groepscampagne?

Contacteer ons